Garden of Sweets

Let's talk cake

Let's create something magical

Heb je een vraag? Wil je een afspraak maken? Lees de FAQ of vul het onderstaande formulier in.

Waar kan ik je mee helpen?

Heb je een vraag?

Als je het nog niet hebt gedaan, lees dan eerst de veelgestelde vragen onderaan de pagina. Misschien heb ik het antwoord op je vraag daar al tussen staan! Niet gevonden waar je naar op zoek was? Vul dan het contactformulier in.

Weddingcake tasting?

Zouden jullie dolgraag op jullie grote dag een creatie van mijn hand hebben? Zorg er dan voor dat je alle informatie op de pagina´s hebt gelezen, er zijn een hoop details om niet te vergeten! Heb je dat gedaan, vul dan het formulier in om een afspraak te maken voor een match call & tasting.

Wanneer hoor je van mij?

Het kan dus zijn dat je soms iets langer dan een week op je antwoord kan wachten als het net topdrukte is of wanneer ik voor mijn andere baan in het buitenland zit of in de lucht hang. Mails worden doorgaans op 1 vaste dag in de week beantwoord. Het kan dus zijn dat je soms iets langer dan een week op je antwoord kan wachten mocht ik in het buitenland zitten of net in topdrukte.

Get in touch

Upload maximaal 5mb per foto, en maximaal 3 bestanden. Alleen .jpg, .png of .pdf zijn toegestaan

Cake Studio

Emmausstraat 22
6222 CJ Maastricht

Let's Talk Cake

Telefoon: +31 (0) 621 6971 33
Email: hello@gardenofsweets.com

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?

Garden of Sweets maak naast taarten ook ander heerlijk en oogverblindende sweets. Deze zijn vanaf 12 stuks te bestellen en kunnen net als de taarten in verschillende uitvoeringen, stijl, smaken en kleuren gemaakt worden.

Helaas! Ik maak geen fondant of marsepein taarten. Wel kan het zijn dat soms fondant voor bepaalde decoratie gebruikt wordt of om koekjes te bekleden. Gelukkig zijn er genoeg anderen die hier wel in zijn gespecialiseerd.

Dat kan zeker! Meer informatie hierover en het contactformulier vind je onder het kopje weddingcake.

Uiteraard kan de botercrème een andere smaak krijgen. Kijk voor de mogelijkheden in het smaakoverzicht.

Bedenk wel dat sommige smaken niet kleurloos zijn en dus enkel gebruikt zullen worden wanneer de vulling en niet om de taart in zijn geheel mee af te smeren. Hier gebruik ik bijna altijd vanille italian meringgue botercrème voor.

Bij Garden of Sweets kun je een vulling naar smaak kiezen. In het smaakoverzicht vind je de mogelijkheden.

Als je hier klikt vind je een smaakoverzicht van alle mogelijkheden. Gezien de ruime keuze aan smaken kan ik me voorstellen dat kiezen extra lastig is of dat je hulp nodig hebt met het maken van smaakcombinaties. Ook daaraan is gedacht en vind je onderaan het overzicht een aantal smaakcombinaties om je op weg te helpen.

Aan sommige opties kunnen extra kosten verbonden zijn. Ook kan het zijn dat op het moment van bestellen een bepaalde smaak niet mogelijk is omdat een ingrediënt op dat moment niet in dat seizoen verkrijgbaar is.

Je kan ervoor kiezen om verschillende smaken in je cake te combineren. Je vindt voorbeelden onderaan het smaakoverzicht van verschillende combinaties. Let er wel op hoe meer je combineert hoe minder je uiteindelijk proeft. Ik snap dat het lastig kiezen is omdat er veel lekker is, maar het zou zonde zijn als bijzondere smaken overschaduwd worden. Denk daarom vooral na over wat je graag zou willen. Zoete smaken zijn vaak machtig en eet je doorgaans minder van dan frisse fruitsmaken.

Nee, niet alle gebruikte decoratie is eetbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verse bloemen, deze worden zo bewerkt dat ze veilig in de cake gestoken kunnen worden maar zijn niet eetbaar. De bloemen zitten op een stokje of draad met voedsel veilige bloementape in de taart gestoken. Ook het stokje, draad en tape is niet eetbaar. Ook wordt er soms gebruik gemaakt van speelgoed en/of taarttoppers, ook deze zijn niet eetbaar. Stop dus niet alles zomaar in je mond en informeer ook je gasten. Garden of Sweets is niet verantwoordelijk voor de gevolgen na consumptie van niet eetbare decoratie.

Alle taarten van Garden of Sweets zijn custom-made. Ik maak dus geen taarten na. Wel kan ik de door jouw gekozen cake als uitgangspunt gebruiken. Zo blijft iedere taart uniek.

Bestellen

Via het kopje bestel hier kun je een bestelling plaatsen. Het enige wat je moet doen is het aanvraagformulier invullen. Nadat ik contact met je heb opgenomen en alles is bevestigd kun je per bankoverschrijving of via een betaal link (aan)betalen.  Pas nadat deze is betaald zal jouw order gemaakt worden.

Een taart bij Garden of Sweets moet ruim 6 weken van tevoren besteld worden. Maar in de praktijk blijkt dat een order soms wel een aantal maanden tot een jaar a anderhalf vooruit besteld moet worden. Dit geldt vooral voor de drukke zomermaanden waarin het bruidsseizoen valt. Dat is van april t/m september. En deze data worden vaak bijna anderhalf van tevoren vastgelegd.

Om er zeker van te zijn dat je op tijd bent met het plaatsen van jouw order, adviseren ik eenieder om zo tijdig mogelijk te bestellen. Als je denkt op tijd te zijn, kan het vaak nog te laat zijn. Geloof me het kan niet vroeg genoeg als je er zeker van wilt zijn. Het blijven custom made edible art pieces en alles wordt vooralsnog door 1 persoon gemaakt, moi. Dus kunnen er geen grote aantallen geproduceerd worden. Overal gaat heel wat uren liefde en handwerk in en om deze kwaliteit te waarborgen zit er een maximum aantal orders per week.

In de custom-made taarten van Garden of Sweets zit onwijs veel liefde en handwerk. Alles wordt vers bereidt en dat proef je.
Deze taarten bestaan uit meerdere onderdelen en alles heeft een bepaalde bereidings en wacht/rust tijd. Dit is niet in 1 dag gemaakt dat is ook de reden dat last-minute orders niet mogelijk zijn. Helaas zijn de timelapse filmpjes die we zien niet de realiteit. Bedenk ook dat de uitgebreide keuze betekent dat ik niet standaard 2/3 smaken vullingen op voorhand kan maken en dus meer tijd kwijt ben aan het maken, vullen en decoreren van de taarten.

Los daarvan combineer ik dit ook met mijn vliegend bestaan als stewardess en ben ik moeder van een kleuter en dreumes die ook genoeg aandacht en liefde nodig hebben. Om die reden kan ik maar een x-aantal bestellingen per week aannemen. Dat verschilt per week en maand. Ik kan mezelf gewoonweg niet in tweeen delen.

Je kan per bankoverschrijving betalen of via een betaallink, ook mag je het resterende bedrag indien je dat liever hebt contant afrekenen tijdens het afhaalmoment. Je kunt niet bij de cake studio pinnen. Wees dus voorbereid en neem het resterende bedrag gepast mee, er is geen wisselgeld.

Helaas heb ik in het verleden een aantal no show mensen gehad. Het is niet alleen zonde om zo’n mooie en lekkere taart over te hebben maar het is ook verloren tijd en een plek die anders iemand anders graag had gehad. Daarom is dat een dure grap. Zolang er geen (aan)betaling is gedaan is de datum en bestelling niet vastgelegd en kan het dus zijn dat deze niet meer beschikbaar is.

De order kan tot 4 weken voor de leverdatum nog worden gewijzigd. Helaas moet ik precies inkopen en de planning maken dus kan ik korter dan 4 weken voor levertijd niets meer veranderen!

Tot 1 maand van tevoren mag je je bestelling cancelen. Voor de gemaakte kosten en inkoop wordt 25% van de totaalprijs van de order (materiaalhuur en bezorgkosten niet inbegrepen) in rekening gebracht. Indien je het bedrag al volledig betaald hebt zul je dus 75% terugkrijgen. Cancel je tot 2 weken voor de datum krijg je nog maar 50 % terug. Binnen een week voor de datum wordt de gehele bestelling in rekening gebracht.

Afhalen en vervoeren

Zodra de bestelling geplaatst is en bevestigd zal ik persoonlijk contact opnemen om de ophaaldag en tijdstip te bespreken.

De studio ligt achter het huis, parkeren kan op de oprit. Als je telefonisch belt dat je er bent doe ik de achterdeur open (gelieve niet aan de voordeur aanbellen). Het adres van de cake studio is emmausstraat 22, 6222cj maastricht.

Zeker! Je kan gewoon op de oprit parkeren of voor het huis.

De taart wordt standaard geleverd in een doos. Tussen de bodem van de doos en de taart ligt een anti-slip matje. Het is raadzaam om zelf ook een antislipmatje in de auto te leggen zodat deze stevig staat.

Ik raad aan de taart per auto op te halen omdat dit het veiligste vervoermiddel ervoor is. Je kunt gerust alleen komen. In de auto adviseer ik om deze gewoon op de grond te zetten voor de bijrijder stoel of in de achterbak gezien hij dan op een rechte ondergrond staat. Vervoer de taart aub niet op schoot! Het is altijd handig om een antislipmatje mee te nemen waar je de doos op plaatst. Uiteraard spreekt het voor zich dat je voorzichtig dient te rijden, rustig de bocht neemt en zacht over de drempels rijdt en niet plotseling hard remt. Met het warme weer is het ook wenselijk om je auto niet in de volle zon te laten staan voordat je de taart komt ophalen. Zorg dus voor een koele auto.

Op dit moment worden alleen grote (bruids)orders bezorgd, hiervoor wordt 0,50 cent per km retour gerekend met een minimum van 25 euro. Dit kan ik maastricht of de regio zijn maar ook in de rest van het land of buitenland (het grensgebied van België en Duitsland).

Serveren en bewaren

Het aansnijden van deze taarten gaat iets anders dan het in punten snijden dat we gewend zijn.

Wat heb je nodig; Een snijplank en een groot scherp (koks)mes.

Je verdeelt de taart in brede plakken . Tijdens het snijden houd je de snijplank recht (90 graden) langs de taart. Na het snijden laat je de snijplank met plak taart langzaam zakken en verdeel je het in stukken.

Bekijk hier het stappenplan.

Het beste kun je ze als je ze dezelfde dag gaat eten op een koele plek bewaren. Zo komt de taart als deze gepresenteerd wordt sneller op temperatuur en dat komt de smeuigheid van de cake ten goede. Bij warm weer wordt wel aangeraden de taart zo lang mogelijk in de koelkast te laten. Als je de taart op een andere dag eet kun je deze het beste in de koelkast bewaren. Wanneer de taart op kamertemperatuur moet komen, zet deze dan vooral niet in de zon of bij een warmtebron. Bewaar de taart dan op een koele plek in de doos.

Mud cakes of red velvet taarten hebben meer tijd nodig om op temperatuur te komen omdat deze op basis van boter en/of olie zijn en dus minder luchtig. En we weten allemaal dat boter hard is als het uit de koeling komt. Is hij goed op temperatuur dan is hij zacht en smeuig ipv stevig en compact.

Dat verschilt per taart. Als er geen stukken vers fruit in verwerkt zitten is de houdbaarheid langer en mits goed luchtdicht in folie afgedekt in de koelkast bewaard is deze nog 5 dagen na het aansnijden worden bewaard mits goed verpakt en in de koelkast bewaard wordt.

Ook zou je de taart nog dubbel in folie kunnen wikkelen en 3 maanden in de vriezer kunnen bewaren. En nog handiger is het om het al in porties te verpakken en in te vriezen om er op een later moment van te smullen. Wel adviseren ik dit zonder decoratie te doen. Haal deze dan de avond van tevoren uit de vriezer en laat deze in de koelkast op een bord langzaam ontdooien.

De taarten zijn op basis van botercrème (volledig afgesmeerd en semi-naked) dat ervoor zorgt dat ze geseald zijn en dus geen enkel probleem om op een later tijdstip te eten. De taarten kunnen tot wel 5 dagen na afhalen gegeten worden. Dit doet niet af aan de kwaliteit van de taart. Wel kan het zijn dat het met bepaalde decoraties minder lang houdbaar is. Maar dit zal indien dit het geval is altijd vooraf gecommuniceerd worden. Bij een compleet naked cake is het niet raadzaam om deze een aantal dagen vooraf aan het event te bewaren omdat de biscuit laag direct aan zuurstof blootgesteld wordt en in de koelkast de biscuit lagen zouden uitdrogen. De taarten worden sowieso niet op de dag zelf gemaakt dit omdat het een proces is van meerdere handelingen en er ook vaak afkoeltijd etc. tussen zit. Een tijdrovend proces en ook de reden waarom er geen last minute taarten gemaakt kunnen worden.

Overige vragen

Dat kan kloppen. Garden of sweets is een one-woman show. Naast mijn werk in de cake studio vlieg ik ook de wereld over als stewardess. Het kan dus zijn dat je een aantal dagen moet wachten op een reactie. Mischien ben ik wel aan die te gekke taart bezig of zitten mn handen onder de chocola, vlieg ik ergens hoog in de lucht of ben ik op een verre bestemming aan het uitslapen dat thuis met 2 kids niet lukt. En als ik niet aan het bakken ben, dan geniet ik van mijn gezin, eropuit, samen koken en thuis vrienden ontvangen en lang tafelen. No worries I will get back to you, het kan alleen wat langer duren. Twijfel je mag je altijd een vriendelijke reminder sturen. Hou voor de duidelijkheid wel de communicatie centraal op de mail. 

Geen stress!! Je kan gewoon even bellen of appen: +31 (0)621697133).

In overleg zijn er vegan en/of glutenvrije taarten mogelijk. Wel zijn hiervoor de mogelijkheden beperkter en zit hier een ander prijskaartje aan. Let wel op; bij glutenvrije opties wordt al het gerij en de oven speciaal gereinigd, toch kan ik niet garanderen dat er geen sporen van gluten in zitten omdat in de cake studio ook andere producten verwerkt worden. Mocht ik het verzoek niet kunnen maken ken ik anderen die hierin gespecialiseerd zijn!

Dit is in overleg mogelijk.

In de taarten van Garden of Sweets zit geen of alcohol.. Ook zitten er geen noten in de taart tenzij men ervoor gekozen heeft. Wel worden de taarten verwerkt in een keuken waar ook met noten wordt gewerkt. Indien er sprake is van een allergie dient dit aangegeven te worden in het aanvraagformulier. Ik zal dan voordat de bestelling in gang gezet wordt contact met je op nemen om zo goed mogelijk te overleggen met betrekking tot de allergie. Wanneer dit niet is gedaan en er is een allergie in het spel is Garden of Sweets niet verantwoordelijk voor de gevolgen.

Garden of Sweets doet haar best om de taart helemaal te maken zoals jij dat wilt. Denk er wel aan dat handwerk altijd iets qua kleur kan afwijken en veel beelden van het internet zijn gefotoshopt. Vergeet ook niet dat iedere camera andere foto’s maakt afhankelijk van het merk en natuurlijk of kunstlicht. Goud is ook niet altijd zo goud als op de foto. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen.

Deze vraag wordt mij vaak gestelt. I.v.m. covid vinden die momenteel niet plaats. Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de online Academy die tijd zal dit uiteraard via de verschillende social media kanalen gecommuniceerd worden.