Garden of Sweets

Cake artist & floral lover

About

Hi! Ik ben Lorena; moeder van twee en getrouwd met de man die mij in balans houdt. Ik ben dol op mooie plaatjes creëren, met andere woorden; dol op het creëren van schoonheid.
Schoonheid is een veelzijdig begrip maar een rode draad in mijn leven.

Ik kan ervan genieten als het totaal plaatje klopt en let dan op elk detail, dan ben ik helemaal in mijn element. Dat zie je terug in mijn interieur, het kleden van de kids (overgehouden aan een verleden als fashionblogger)  als ik kook en de borden opmaak of de tafel dek en uiteraard in mijn werk. Ik laat je graag even wegdromen met mijn creaties. Zowel in de looks als in de onvergetelijke smaak beleving.

Wat ooit begon als een ‘per toeval’ ontdekt talent… Nouja, geheel toeval was het natuurlijk niet. Want creatief dat was ik al als kleine meid; you name it, I did it. Het feit dat je met je handen en een goede dosis fantasie dingen tot leven kon laten komen is wat mij zo greep.

Het koken en daarmee in de watten leggen van anderen is iets wat mij ontzettend typeert. Dit werd versterkt in mijn opleiding aan de Hoge Hotelschool hier in Maastricht. Maar ook in mijn werk als (inmiddels part-time) stewardess voor KLM. Ik ben wat dat betreft een ontzettend sociaal dier en connecten met mensen is daar onderdeel van.

Ik geniet echt van het creëren van een beleving, een stukje magie en een blijvende herinnering. De taart of sweet eet je natuurlijk op, maar de herinnering aan dat speciale moment, dat gevoel, dat is blijvend als je eraan terugdenkt en daarom zoveel meer dan alleen taart. Die sprankeling in de ogen van mijn lieve bruidsparen/klanten en hun gasten zodra ze de taart en/of sweets zien, dat is waar ik het voor doe!

Al die facetten die mij zo ontzettend mij maken komen dus perfect samen in mijn werk als Cake Designer.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en heb ik met mijn perfectionisme, ontzettende leergierigheid, overvolle brein aan ideeën en gezonde dosis doorzettingsvermogen een bedrijf mogen neerzetten waar ik ontzettend trots op ben.

Juist nu is het mooi om te kunnen delen; delen in alles wat ik weet en heb ervaren. En tadaa… zie daar de Garden of Sweets Academy, een plek waarbij ik creatieve ondernemers help hun bedrijf naar de next level te tillen & de next level cake designers van de dag van morgen opleidt en coach!

Een springplank naar dat droom leven die ieder zo verdiend.

The face behind..

Als ik dus niet de wereld over vlieg, gezellig de stad in ga en een visje eet op de markt met de kids, in de keuken sta met mijn hubby of mijn wilde plannen achter de laptop aan het uitwerken ben. Ben ik te vinden in mijn tiny but cute Cake Studio, the place where all the magic happens!

Mijn oase van rust waar ik intuïtief te werk en creëer vanuit flow. In alle rust met een inspirerende podcast op de achtergrond of juist met lekkere beats op de achtergrond (van een dansje tijdens werktijd is nooit iemand slechter af geweest toch?). 

Mijn inspiratie haal ik uit de meest simpele dingen van het dagelijks leven, plaatjes die ik zie in bladen, boeken, inspirerende reizen, fashion en interieur accounts op Instagram of Pinterest. Verse- en droogbloemen zijn helemaal mijn ding, tel daar zachte natuurlijke en terra tinten bij op en ik word helemaal blij, dat zie je terug in mijn werk met soms nog een vleugje goud voor die extra glam!

Daarnaast krijg ik ontzettend veel positieve energie en inspiratie van contact en ontmoetingen met andere gelijkgestemde creatieve ondernemers en mijn lieve vrienden met engelengeduld die inmiddels weten als ze niks van me horen, dat ik ellenboog diep in de botercreme zit.

Zoals je al hoort zit ik nooit stil en loop ik over van enthousiasme en creatieve ideeën. Ben je op zoek naar iets wat je niet ergens anders vindt. Iets dat er niet alleen spectaculair uitziet van buiten maar bovenal onvergetelijk lekker smaakt? 

Wacht dan niet langer en vul het contactformulier in. Ik neem contact met je op om te kijken wat we samen kunnen creëren..

Liefs, Lorena

Een heel pienter iemand zei ooit;
A party without a cake is just a meeting!

-Julia Child